send me

Experience the awesome love of God through Jesus Christ His Son who died for you on the cross and rose again! He took all your sins away so you could live life in abundance and call God your Daddy!

Monday, February 25, 2008

Hi! How are you??!! Eindelijk weer een update van Gepke:

In het Beloofde Land – Februari 2008
God in Amsterdam

“Op die dag zwoer Ik hun dat Ik hen uit Egypte weg zou leiden naar het land dat Ik voor hen had uitgezocht, een land dat overvloeit van melk en honing, de parel onder de landen van de wereld....” Ezekiel 20:6

God in Amsterdam
Gods oog is op Amsterdam! Wereldwijd is Amsterdam in het nieuws, dit keer niet om haar beruchte sex en drugs maar omdat het wallengebied opgeschoond wordt. Christenen uit de hele wereld, kerkelijke gemeenten en welzijnsorganisaties bidden en werken al jaren in ‘the Red Light District’, velen met het geloof dat er iets veranderen zal. Het is goed nieuws dat ook de gemeente inmiddels van mening is dat er in het centrum van Amsterdam veranderingen moeten plaatsvinden, zodat de buurt niet meer geregeerd wordt door criminaliteit maar door de overheid en gezonde bedrijvigheid. Op dit moment worden ramen van prostituees gesloten en ateliers geopend (zie foto). Een prachtige ontwikkeling maar wat gebeurt er met de vrouwen?

(http://www.nufoto.nl/2008/01/19/mode-op-de-wallen-in-amsterdam)

Het plan
Na gedurende 3 jaar met zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht wekelijks prostituees op hun werkplek te hebben bezocht ben ik betrokken geraakt bij hun leven en toekomstverwachting. Ik
heb ontdekt dat veel vrouwen daar niet op vrijwillige basis werken en dat zij op verschillende gebieden zijn bedrogen, mishandeld of gedwongen. Of ze nu door een baas zijn bedrogen of zelf in leugens geloven, feit is dat veel vrouwen anders willen. Ik heb hier al enige jaren samen met veel anderen visie en ‘hart’ voor en wil nu graag meer tijd vrijmaken om hier werk van te maken.
Op korte termijn: Relaties ontwikkelen.
In de eerste plaats wil ik bezig blijven met het opzoeken van vrouwen werkzaam in Het Beloofde Land. We nemen de tijd voor gesprekken met de vrouwen en gebed als ze dat willen. Wanneer vrouwen willen stoppen met het werk verwijzen we ze door en steunen we ze in het nemen van de benodigde stappen. Zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht (JmeO) heeft een inloophuis op de Oudezijds Voorburgwal, genaamd The Cleft. Hier wordt wekelijks een maaltijd met Bijbelstudie georganiseerd voor de vrouwen die we ontmoeten in het wallengebied. Ook worden de vrouwen regelmatig uitgenodigd voor activiteiten als een filmavond of een beauty middag. Ik wil me graag inzetten om deze activiteiten mogelijk te maken en samen werken met het team van de Cleft. Naast de Cleft staat de Tabernakel, een gebedshuis waar in de toekomst 24 uur per dagen 7 dagen in de week gebed en aanbidding zal plaatsvinden, erop gericht dat God Zijn plaats kan innemen in de stad en in ons hart. Ik wil graag betrokken zijn bij het oprichten van deze Tabernakel.

Lange termijn: Met betrokkenen uitstap mogelijkheden ontwikkelen en schoonheid in de stad brengen, in samenwerking met gemeentes en politiek.
Ons verlangen is om verder te gaan met de vrouwen dan een maaltijd en korte ontmoetingen. We willen ze concreet kunnen uitnodigen te komen om onvoorwaardelijke liefde te ervaren en genezing te ontvangen waardoor werkelijk verandering kan plaatsvinden. Op een plaats waar ze dag en nacht kunnen blijven. Wanneer deze kostbare vrouwen herstel hebben gevonden willen we ze begeleiden in het vinden van ander werk dat bij ze past.
Bovendien willen we zichtbaar aanwezig zijn in Het Beloofde Land waarvan we geloven dat God het ons gegeven heeft. Een galerij waar door God geïnspireerde kunst bekeken en gekocht kan worden en een plek waar mensen kunnen genieten en smaken hoe goed God is (horeca gelegenheid) behoren tot onze dromen.

Zijn bouwwerk
‘Vanuit hem groeit het hele gebouw, steen voor steen, uit tot een tempel die gewijd is aan hem, de Heer, in wie ook u samen opgebouwd wordt tot een plaats waar God woont door zijn Geest.’ Efeziers 2:21, 22.
Ik geloof dat veel van de dromen die vele christenen hebben, in vervulling zullen gaan wanneer we werkelijk willen samenwerken. Aan de liefde onderling moet de wereld volgens Jezus kunnen zien dat we volgelingen van Hem zijn. Daarom is er volgens mij eerst nog veel te bouwen op gebied van relatie, alvorens te bouwen aan andere grote projecten. Maar het bouwen is begonnen, en ieder neemt zijn plekje in. God is de bouwmeester, en Zijn kinderen kunnen niets doen dan simpelweg doen wat Hij zegt. Het bouwwerk wordt prachtig!

Wat meer over mijzelf.

Gepke, 28 jr oud, doener, spontaan, hou van Jezus, sporten, mensen, Spaans, reizen In 2003 studeerde ik af in Personeel & Organisatie, specialisatie van bedrijfswetenschappen. Snel daarna ontdekte ik dat behalve ikzelf ook God een plan had met mijn leven. Ik ging Zijn liefde en betrokkenheid met mijn leven ervaren, wilde daar meer van weten en besloot een discipelschap training school bij Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Boliva te gaan volgen. Na een half jaar training bleef ik nog een half jaar als staf van de school. Ik leerde God kennen en ontdekte over Zijn wil met mijn leven. Weer terug in Nederland begon ik te werken als staf manager in The Shelter Jordan, een Jeugdhotel met als doel God bekend te maken. Bovendien begon ik te werken als vrijwilliger bij JmeO Amsterdam om vrouwen te bezoeken die werkten in the Red Light District. Na daar een tijd te hebben gewerkt vertrok ik naar Mozambique voor een zendingstraining met Iris Ministries waar ik maart 2007 van terug kwam. Mijn reis naar Afrika heeft diepe indruk op me gemaakt. De nood die ik gezien heb maakt dat ik nog meer besloten ben te doen waarvan ik geloof dat ik het moet doen. Mij ervoor inzetten dat de dromen die God me geeft werkelijkheid worden. Help jij mee?


Mijn aandeel
Ik heb mijn baan bij de vrouwenopvang van het Leger des Heils opgezegd om mij per 1 maart fulltime bezig te gaan houden met de vrouwen in de Rosse Buurt en ontwikkeling van bovenstaande plannen Dit in samenwerking met JmeO en andere betrokkenen. Het ontwikkelen van uitstap-mogelijkheden voor de vrouwen heeft daarbij prioriteit. Het is mijn hart dat God meer en meer plaats neemt in Amsterdam en dat velen Hem kunnen leren kennen.
Graag houd ik u op de hoogte van de ontwikkelingen. Als u niet geïnteresseerd bent deze nieuwsbrieven te ontvangen of als u juist meer informatie of regelmatig gebedspunten wilt ontvangen, mailt u dan naar
tftgepke@gmail.com. Als u interesse heeft om mij te helpen deze plannen te realiseren door middel van een (maandelijkse) gift dan kan dat door te doneren via mijn kerkelijke gemeente Gods Embassy Amsterdam (ovv ‘Gift Gepke van Oosterom’, Giro nr 4978745, belastingaftrekbaar). Stuurt u dan een mail aan tftgepke@gmail.com met uw voornemen voor de administratie. Uw gebed, interesse en steun zijn hard nodig voor mij om te kunnen functioneren in het hart van Amsterdam.
Gods zegen!
Groetjes van Gepke

5 Comments:

Blogger Christina said...

Gepke! Onthou je van mij? Ik kom terug naar Holland straks. Het is goed om te zien alles gaat zo uitstekend goed met jou. God is vol van het zegenen! Heb je email?

10:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hey Gepke,
SOOO awesome, that you got a blog!
Love to hear from you!
...what can I say, His grace is all that we need...
Yours in Him Christian

2:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bedankt voor de interessante informatie

12:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

1:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hallo ,

Ik ben net terug van een vakantie naar spanje. als je ooit in de buurt bent van baskenland en e houd van Fietsen dan moet je zeker de fabriek van [url=http://www.orbea.com]orbea[/url] gaan bezoeken.
Je krijgt er alle informatie van en eht zijn super fietsen. Ik heb deze tip gekregen via een kleine site [url=http://www.vakantienieuws.info]vakantie nieuws[/url]
Nu ik vond de linkop jullie site en wou jullie toch nog even bedanken .

6:10 AM  

Post a Comment

<< Home